Vítězný recept jarní soutěžě

Kapří salát
31.3.2017
Chov kapra u nás
5.4.2017

Vítězný recept jarní soutěžě

Výhercem soutěže o rybí kuchařku Milana Paličky se stala: Jaroslava Oumarová z Pelhřimova

Candát na špízu:

filety ryb – asi 6-8 kusů (lze použít i pstruh, štika)

čerstvé bylinky, pokud máte

drobné žampiony

1 malá cuketa

sůl, bílý pepř

máslo

olej

citronová šťáva

Filety ryb, pokud jsou široké, rozřízneme podélně na polovinu. Osolíme, opepříme, můžeme posypat čerstvými bylinkami – listová petrželka, tymián a pod. Zatočíme do rolády a napichujeme na špízové jehly střídavě s kolečkem cukety a kloboučkem žampionu. Opékáme na grilovací nebo obyčejné pánvi na oleji ze všech stran. Hotové špízy pokapeme rozpuštěným máslem a citronovou šťávou.

Jako přílohu paní Jaroslava doporučuje šťouchané brambory s osmahnutou cibulkou.

Celý tým Ryba na talíř srdečně gratuluje!