Pozvánka na GO – REGIONTOUR

Kapr – chlouba kuchyně
15.12.2016
Zúčastnili jsme se…
25.1.2017

Pozvánka na GO – REGIONTOUR

Zveme Vás na 23. ročník prestižní celorepublikové soutěže kuchařů, cukrářů a číšníků. Tento souboj je pravidelnou součástí mezinárodního veletrhu cestovního ruchu GO a REGIONTOUR v Brně.

Veletrh GO se zaměřuje na výjezdovou turistiku. Jedná se o největší prezentaci průmyslu cestovního ruchu s akcentem na regiony ve střední Evropě.

Soutěží projde absolutní špička mladých gastronomů ze čtyřech desítek odborných škol. Nominováni budou v rámci odborných soutěží vyhlášených Asociací kuchařů a cukrářů ČR a Asociací číšníků ČR. Z obou zmíněných asociací je také složena hodnotitelská komise spolu s předními odbornými gastronomy.

V poslední den expozice, tedy 22. ledna v pavilonu ,,P“, můžete vidět i kuchařskou show v rámci kampaně Ryba na talíř. Na paškál si vezmeme rozmarného kapra a oblíbené kapří hranolky.

Akce začíná v dopoledních hodinách a samozřejmostí je i rozdávání ochutnávek.

K vidění bude nejen kulinářské umění, ale i způsob přípravy a zpracování kapra, doprovázené odborným komentářem.

Kapří maso se hodí pro všechny druhy přípravy. Pro dietní přípravu pokrmu z kapra se hodí vaření nebo dušení. Velmi chutně můžete připravit kapra pečením na másle nebo sádle. Tuk je nositelem chuti a i zde platí přímá úměra. Je lehce stravitelné. Na rozdíl od masa teplokrevných živočichů obsahuje kratší svalová vlákna a velmi malé množství nestravitelného vaziva, avšak svým obsahem bílkovin se vyrovná masu teplokrevných zvířat.

Projekt Ryba na talíř realizuje Zařízení služeb Ministerstva zemědělství s.p.o.

Začátek akce v 9°° hodin, první prezentace s ochutnávkou pak s příchodem hodiny desáté a potrvá do 14 hodin odpoledních.

Těšíme se na Vás