Aktuality

16.5.2017

Ryba na talíř na pštrosí farmě

Při první příležitosti letošního projektu Poznej svého farmáře bylo dosaženo rekordního počtu v návštěvnosti. V sobotu 13. 5. v Židovicích u Roudnice nad Labem totiž přivítala Pštrosí farma […]
10.5.2017

Českobudějovický Bosch Fresh Festival

S projektem Ryba na talíř jsme tentokrát navštívili českobudějovické Výstaviště, kde se minulý víkend uskutečnil první Bosch Fresh Festival. Díky našemu „food-trucku“ jste tak opět mohli ochutnat […]
9.5.2017

Pošírovaný kapr se zeleninovou várkou

„Staročeský recept, který málokdo už dnes vaří, a navíc z čistě tuzemských surovin, jenž by neměl upadnout v zapomnění,“ začal šéfkuchař Zdeněk Svoboda rozhovor na téma Pošírovaný […]
27.4.2017

Skladování chlazených ryb

Skladování chlazených ryb vyžaduje mnohem větší pozornost, protože rybí maso obsahuje velké množství vody a snadno tak podléhá degradaci. Např. u kapra se pohybuje obsah vody […]