Českobudějovický Bosch Fresh Festival

Pošírovaný kapr se zeleninovou várkou
9.5.2017
Ryba na talíř na pštrosí farmě
16.5.2017

Českobudějovický Bosch Fresh Festival

S projektem Ryba na talíř jsme tentokrát navštívili českobudějovické Výstaviště, kde se minulý víkend uskutečnil první Bosch Fresh Festival. Díky našemu „food-trucku“ jste tak opět mohli ochutnat některé z našich rybích pochoutek. Nabídka byla opravdu výtečná – rozmarný kapr a oblíbené kapří hranolky. Mimo to jste se navíc ještě seznámili např. s odborným zpracováním kapra a jeho odšupením nebo filetací.

Oba víkendové dny mohli návštěvníci zažít klasickou i netradiční gastronomii, kuchařské show slavných šéfkuchařů či ochutnat delikatesy z celého světa. Na největší gurmánský festival, který proběhl o víkendu 6. a 7. května na výše zmiňovaném českobudějovickém Výstavišti, si tedy našly cestu tisíce návštěvníků. Mimo to proběhlo hlasování o titul Jihočeská restaurace roku 2017, jíž se stala restaurace Le Jardin z Českého Krumlova.

Také program této pozoruhodné akce byl pestrý a nezapomenutelný. V sobotu patřila hlavní stage šéfkuchaři Zdeňku Pohlreichovi, který uvařil chřestové risotto s mořským jazykem a telecí játra na berlínský způsob a připojil též interaktivní show v Bosch workshop stage. V neděli pak festivalová prkna přivítala Marcela Ihnačáka nebo Ivana Vodochodského. Prostor získali i zástupci Jihočeského kraje, jež předávali ceny vítězům regionální soutěže Chutná hezky. Jihočesky! Úkol to nebyl vskutku jednoduchý, neboť do letošního ročníku se přihlásilo 122 soutěžních produktů.